De cele mai multe ori ne cumparam cele mai noi si inteligente gadgeturi, printre care si laptopul.
 
Dupa ce ne bucuram de performantele lui o vreme si ne spunem ca este cel mai bun si potrivit pentru munca noastra dar pe nesimtite incepe sa se incalzeasca, sa fie mai zgomotos si chiar sa se inchida singur nestiind de ce, cu toate ca ne purtam cu el cu cea mai mare grija si atentie.
Aceste simptome pot fi datorate supraincalzirii laptopului. Din ce cauza?
 
Deoarece oricat ne-am stradui acasa sau la birou nu putem scapa de praf. Ventilatorul odata cu rolul sau de a degaja caldura adunata in cipuri strange prin rotatiile sale si praful ce-l inconjoara, astfel in timp acesta se misca greoi si chiar ajunge sa se descentreze facandu-l zgomotos.
 
Intretinerea laptopului inseamna de asemenea si schimbare pastei termice plasata intre cipuri si conducta de cupru ce intra in contact cu ventilatorul. Ca si cerinte uleiul de ventilator trebuie sa fie din cel mai fin folosit in achipamentele de macanica fina iar pasta termica este recomandata trebuie sa aiba 8W/mk.
 
Cam la cat timp sunt recomandate aceste intretineri? Raspunsul este unul variabil din cauza ca fiecare laptop este folosit intr-un mediu diferit si un timp diferit de la utilizator la utilizator.
 
Astfel un laptop folosit intr-un spatiu industrial se curata la cel putin 6 luni, la fel ca si cel folosit in medie de 6-7 ore pe zi , iar in cazul cel mai favorabil in care laptopul ruleaza programe mici si timp scurt de utlizare intr-o zi se poate curata o data pe an.